– Venstres mål med budsjettet var en styrking av klimaforliket. Det målet har vi nådd, sier Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik.

Satsingen innenfor klima og miljø lyder på over 1,3 milliarder kroner.

– Krevende

KrFs forhandler Hans Olav Syversen trekker særlig fram bistand som en seier for partiet i forhandlingene.

– Bistand, verdens fattige og hvor mye eller lite som skal tas fra bistanden i de fattige landene, har jo vært et viktig tema. Vi er glad for at vi har greid å få inn 2,5 milliarder kroner til de fattigste landene, sa Syversen.

– Det har vært en lang dags ferd mot natt, bokstavelig talt, flere dager nå. Men nå er vi i mål, og det er vi glade for, sier Syversen.

Hjertesaker

Frp har klart å sikre sine hjertesaker i neste års statsbudsjett, mener partiets finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi. Han trekker fram at selskapsskatten skal reduseres, slik regjeringen har foreslått, og at det blir en reduksjon i avkorting i pensjon til gifte og samboende pensjonister.

– Vi er veldig glade for at vi klart å opprettholde det, sier Limi.

Opptatt av helheten

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten sier helheten i budsjettet var det viktigste for partiet. Han sier seg godt fornøyd med resultatet.

– I begynnelsen av oktober presenterte vi et budsjett for arbeid, aktivitet og omstilling. Den overskriften er fortsatt i behold, og det har vært helt sentralt for Høyre og regjeringen, sier Flåtten.

– Skal vi være i stand til å håndtere flyktningkrisen må vi også ha en verdiskapning og et næringsliv som fungerer. Da må man være opptatt av økonomisk politikk på lang sikt, understreker han.