Aftenposten fortalte i går at Hval-sjokoladen kastes ut av 1200 Coop-butikker. Samtidig har det brutt en heftig ordkrig mellom Hval sjokolade og Coop.

Anklager hverandre for trakassering

– Vår sjokoladeansvarlig føler seg trakassert av daglig leder Rune Forsberg i Hval sjokolade. Vårt inntrykk er at Forsberg går til media for å øke salg av egne produkter, og at han fører en ensrettet kampanje mot kjedene, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, til E24.no.

Noe som får daglig leder i Hval sjokolade, Runde Forsberg, til å svare følgende:

– Hvis det er noen som blir trakassert her, så er det vel meg. Sjokoladeansvarlig i Coop vil jo ikke ha møter med meg, så jeg forstår ikke hva de snakker om.

Tar krangelen i både sosiale og tradisjonelle medier

Det ble nylig gjort kjent at Coop skifter smågodtleverandør fra svenske Candy King til norske Nidar. Det innebar også at Hval sjokolade ble kastet ut av butikkene.

Dette har ført til en åpen ordkrig mellom Coop og Hval sjokolade, som de har tatt både på Facebook og i media.

I en Facebook-tråd som E24 siterer kommer det frem at det er full uenighet mellom partene om Coop har fått varer presentert av Hval sjokolade eller ikke. Friis sier til Aftenposten i en e-post at Hval ikke kom med presentasjon av sin julemarsipan før tidsfristen var utløpt, og at de heller ikke kom med priser.

Hval sier de må kutte tre av 15 stillinger på fabrikken etter utkastelsen av Coop, men før sympatibølgen hadde fabrikken bare 5–7 ansatte: Aldri solgt så mye Hval sjokolade før

Mailkorrespondanse støtter opp om Hvals forklaring

Dette er daglig leder i Hval sjokolade, Rune Forsberg, helt uenig i. Han sier til E24 at de hadde levert marsipanposer og prislister allerede i mars. I tillegg levert han nok en vareprøve i november.

En mailkorrespondanse mellom Hval og Coop som Aftenposten har fått tilgang til bekrefter at Hval gjorde et forsøk på å presentere marsipanen sin til Coop i mars.