- Når folk spør hva du driver med, og så må du svare at du blogger... Jeg synes fortsatt det er litt rart. Men vi forteller ikke om «dagens outfit», ler Nina Maaø-Ruden.

Blogger om småbarnslivet

Bloggen «Idébank for småbarnsforeldre» ble startet i januar 2014, og har i dag cirka 40 000 unike lesere hver uke. Det hele startet da Nina og mannen, Jan-Anders, ble trebarnsforeldre.

- Vi gikk fra å være spontane småbarnsforeldre til å bli et maskineri. Vi gjorde det samme hver dag og slutta å ha det gøy sammen, sier Maaø-Ruden.

Populære på Facebook

De bestemte seg for å endre på maskineriet og familien begynte å finne inspirasjon på nettet. De gikk turer i skogen, hadde kreative aktiviteter og laget ting rundt kjøkkenbordet. Nina delte bilder og skrev om disse opplevelsene på Facebook.

- Etter mye interesse opprettet vi derfor en Facebook-side, og det sa pang. Vi hadde fått 7000–10 000 likes over natta. Det var visst mange småbarnsforeldre som trengte inspirasjon der ute, sier Maaø-Ruden.

Etter hvert utviklet det seg til å bli en fulltidsjobb, og i skrivende stund har Facebook-siden over 55 000 følgere.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Utflyttet trønder

Hun flyttet med familien fra Trondheim til Jevnaker da hun var 14 år. Der møtte hun mannen Jan-Anders, som hun nå har fire barn med. Minstemann kom tidlig i desember.

- Jeg er 30 år og har fire barn, men det var aldri planen. Sistemann var en skikkelig overraskelse, sier Maaø-Ruden med et smil, på kav trøndersk.

- Jeg legger om når jeg snakker med trøndere, sier Maaø-Ruden.

Skriver om hverdagen

På bloggen skriver hun om aktiviteter, arrangementer, produkter og andre ting som gjør det enklere, og mer morsomt, å være en småbarnsfamilie.

- Vi kjemper for å ikke virke så innmari perfekte. Det ser ut som vi ikke gjør annet enn å klippe og lime med barna våre, sier Maaø-Ruden.

Men Nina skriver også om dagene hun ikke vil stå opp, og viktigheten av å prioritere seg selv.

- Å leke med ungene er ikke det morsomste jeg gjør, og dette skrev jeg om. Det tok helt av, fordi mødre sier ikke slike ting høyt, sier Maaø-Ruden.

Hun tror bloggen har blitt så populær fordi den er ekte, og skrevet av «vanlige» foreldre. Selv var hun dritt lei av at eksperter skulle mene og gi råd.

- Aktiviteter og arrangement blir ofte anbefalt av eksperter som aldri har prøvd det ut med barn. Hos oss er det helt motsatt, sier Maaø-Ruden.

Blogg ble til bok

I høst kom boken «kos med kaos», som er en kalenderbok og familieplanlegger med aktiviteter, kreativiteter og inspirasjon.

- Hele prosjektet har vært veldig hektisk, men responsen har vært super, sier Maaø-Ruden.

I januar får hun eget jobblokale, for å få litt mer struktur i sakene. Men det blir ikke mye tid til permisjon.

- Litt avslapping blir det, men vi skal også flytte over nyttår. Men jeg måtte ha lett lenge etter en bedre jobb med fire små barn hjemme. De gir meg masse inspirasjon og ideer, og jobben min er jo egentlig å være med barna. Det er veldig stas.

Bliggen " Idébank for småbarnsforeldre" har over 40 000 lesere hver uke. Foto: Privat
- Vi kjemper for å ikke virke så innmari perfekte, sier Nina. Her sammen med sønnen Markus (5). Foto: Privat
Hele familien på tur. Minstemann, Jonatan, ble født tidlig i desember. Foto: Privat
I bloggen skriver Nina om tips til aktiviteter man kan gjøre med barna sine. Foto: Privat
I høst kom boken "Kos med kaos". Foto: Privat