Bussen som var på vei fra Trondheim til Bergen veltet over på siden. Foto: Natalie Lovise Lie

Meldingen om utforkjøringen ved Fokstua på E6 i Oppland kom klokken 1.45. Sjåføren skal ha mistet kontrollen over bussen da han ble tatt av en vindkule.

– Bussen ble blåst av veien og ut i grøfta. Det er ingen personskade, sier operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB klokken 2.15.

Bussen havnet over på siden da den var på vei fra Trondheim til Bergen.

- Alle i god behold

Administerende direktør Ståle Nistov i Nettbuss forteller at det er deres sjåfør som var involvert i hendelsen.

- Alle er i god behold. Det er en passasjer som er til observasjon på sykehuset på Lillehammer, forteller han til Adresseavisen.

Han opplyser at sjåføren er veldig rutinert, og at han har forklart at han aldri har opplevd noe lignende tidligere.

- Mest ekstreme

Til NRK Sogn og Fjordane sier bussjåfør Lasse Tenden at været var ekstremt.

- Jeg har kjørt over Fokstugu i veldig mange år, og vinden kan variere. Men dette er vel det mest ekstreme jeg har vært borti. Det kom ei vindkule som jeg ikke har opplevd maken til, og det var ingen sjanse til å håndtere bussen, sier Tenden til NRK.

Sjåføren sier videre at vindmåleren på Dovrefjell var ute av drift.

- Vindmålaren hadde sagt mer om situasjonen så vi slapp å erfare det i praksis. Det andre er at jeg kunne tenke meg at det hadde vært satt opp noen hundre meter med rekkverk der vi kjørte av veien Da hadde ikke dette skjedd. Da hadde vi vært borti rekkverket, og stått på veien, sier han.

Vindstyrke-tavle ute av drift

Administerende direktør Nistov sier også at de vil ta saken videre.

- Dette må vi følge opp. Men først må vi avvente politirapportene. Det gikk heldigvis bra denne gangen, og det priser vi oss lykkelige for.

Operasjonsleder Ous opplyste at både bergingsbil og en ny buss som skulle frakte passasjerene videre dro til stedet.

Ous legger til at det er glatte forhold med mye snø og kraftig vind i området.  Ifølge en Twitter-melding fra politiet var lystavlen på stedet, som skal vise vindstyrken, ute av drift.

E6 over Dovrefjell var stengt på grunn av uværet tidlig onsdag morgen, men klokken 08.00 ble veien åpnet for trafikk. Fjellovergangen kan bli stengt på kort varsel på grunn av den sterke vinden, opplyser Statens vegvesen. Hvis det skulle skje er anbefalt omkjøring via riksvei 3.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Slik er værforholdene ved Fokstugu tidlig onsdag morgen. Foto: Webkamera, Statens vegvesen.