Politiet har pågrepet og siktet Valen for trusler mot polititjenestemennene etter at han la ut flere bilder av dem på Facebook-kontoen sin. Bildene ble tatt da politiet assisterte medisinsk personell fra AMK som var blitt tilkalt til Valens leilighet etter at samboeren hans hadde skåret seg på en kniv fredag morgen.

Sliten Valen

– Det ble ikke gjennomført noe formelt avhør av Valen i går, han var for sliten til det. Vi vil forsøke å få til et avhør lørdag formiddag, sier politistasjonssjef Tore Soldal på Sentrum politistasjon til NTB lørdag formiddag.

Han sier det slås hardt ned på alt som kan tolkes som trusler mot politiet. Valen utlovet sammen med bildene en dusør på 10.000 kroner til dem som kunne identifisere politimennene.

Vurderer fare for flere trusler

Soldal sier det i forbindelse med avhøret vil bli vurdert om det er noen fare for framtidige trusler fra Valen. Dersom det blir konkludert med det, vil komikeren i så fall bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Det kan skje lørdag ettermiddag eller senest mandag.

Valens forsvarer, advokat Martin Holst-Olsen, sier imidlertid at klienten hans er sliten og ikke innstilt på å stille i et omfattende avhør lørdag.

– Han har sagt at han godt kan gi en kort forklaring, men har ikke ønsket å gi et fullt avhør. Han er villig til å gjøre det senere og avtale et tidspunkt for dette. Allikevel velger politiet å holde ham igjen, sier Holst-Olsen til Nettavisen.

Det var en kollega av Holst-Olsen som lørdag formiddag rådga Valen i arresten i politihuset på Grønland.

– Veldig alvorlig

Politistasjonssjef Soldal sier det slås hardt ned på alt som kan tolkes som trusler mot politiet. Valen utlovet sammen med bildene en dusør på 10.000 kroner til dem som kunne identifisere politimennene.

– Det å gå ut og utlove en dusør for å få kontaktdetaljer på polititjenestemenn, anser vi som en veldig alvorlig handling, sier han.

Soldal sier det i forbindelse med avhøret vil bli vurdert om det er noen fare for framtidige trusler fra Valen. Dersom det blir konkludert med det, vil komikeren i så fall bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Det kan skje lørdag ettermiddag eller senest mandag.

– Men det er mye som tyder på at han ikke blir framstilt, sier Soldal.

– Ikke væpnet

Valen hevdet både i innlegget på Facebook og senere på dagen fredag at det kom opptil tolv væpnede politifolk inn i leiligheten hans. Dette blir imøtegått av politiet.

– Da politiet kom til leiligheten, var det i det første døgnet etter at den generelle bevæpningen for politiet var blitt opphevet. De hadde derfor ikke våpen, sier politistasjonssjefen.

Valen har tidligere sendt inn flere klager om trakassering fra politiet til politimesteren i Oslo. Disse klagene skal fremdeles være til behandling, ifølge advokat John Christian Elden. (©NTB)

Kristian Valen parodierer Petter Northug i Valens Rikskringkasting. Linni Meister er med som seg selv. Foto: NRK