Grovsøket i området er avsluttet, opplyser politiet. Grovsøk blir vanligvis gjort med en søkedybde på to meter. Det er ikke vanlig at man finner folk i live dypere enn dette. Det organiseres nå finsøk på stedet, hvor man leter i snøoverflaten av skredet.

– Foreløpig er det ikke kommet noen meldinger om at flere personer er tatt av skredet, og det er heller ikke noe som tilsier det, opplyste operasjonsleder Kai Ruben Høgden i Finnmark politidistrikt til NTB en stund etter skredet.

Politiet skriver på Twitter at de tre guttene har hatt englevakt.

Ber folk holde seg unna

– Folk bes holde seg unna skredområdet med tanke på nye skred. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er varslet, og de sender en skredekspert for en vurdering i morgen, opplyser Finnmark politidistrikt i 18-tiden søndag.

Det var tre gutter på sju, ti og tretten år som var ute og akte bak BYBO-blokken som er et boligkompleks i Hammerfest sentrum, som ble tatt av et snøskred på 70 ganger 70 meter søndag ettermiddag.

Området på baksiden av boligblokken er kjent for å være et populært lekeområde for barn.

Guttene ble fraktet til sykehus med lettere skader og skulle undersøkes videre, opplyser Hammerfest sykehus.

Lavinehunder var søndag ettermiddag på vei til skredområdet for å delta i søket. Politi, ambulanse, brannvesen, Røde Kors var også på stedet.

Ras i samme område i 2003

I februar 2003 gikk et snøskred i samme område, og to små barn ble tatt av skredet mens de akte.

Begge barna ble tatt av raset, og dratt 20 meter nedover snømassene.

Et vitne så hva som skjedde, og fikk reddet barna ut, skrev Dagbladet.