Hatet mot Gate 19 handler om den frustrerende opplevelsen mange trøndere - og andre reisende som skal rekke fly fra den utgangen på Oslo Lufthavn - har når de må gå helt dit.

For det er faktisk slik at det er dobbelt så langt å gå fra sikkerhetskontrollen til gate 19 (10 minutter), som til de andre utgangene på flyplassen.

Adressa.no sendte direkte fra gate 19. Se sendingen her

Større flyplass

Men fra og med 1. mars, altså i natt, kan de nesten 5000 medlemmene på Facebook-gruppen «For oss som hater gate 19» på en måte si de har vunnet frem. I alle fall med navnet, nå som gate 19 flytter, og at gate B i stedet overtar den forhatte gaten man «aldri» kommer frem til.

Endringen skjer fordi Oslo Lufthavn blir nesten dobbelt så stor og får langt flere gater.

- Derfor blir det større behov for å skille mellom de ulike delene av flyplassen. Det blir lettere for passasjerene å finne frem, og gjennom god skilting på flyplassen og god informasjon til de reisende, er vi helt sikre på at dette vil bli tatt godt imot, sier kommunikasjonssjef i Oslo Lufthavn Joachim Westher Andersen.

Får egen bokstav med tall

Hver pir i terminalen vil få en egen bokstav. A, B og C viser til gatene på innland, mens D, E og F viser til gatene på utland. Etter hver bokstav står nummeret til din gate.

Dermed blir tidligere gate 19 nå gate B 1 til og med 8 som ligger lengst bort.

- Vi er helt sikre på at de som driver Facebook-gruppen klarer å holde den i live selv om gate 19 ikke blir værende der den har vært før. Vi har vært i dialog med gruppen, og innspill er kommet. Noen mer saklig enn andre, men det er nok bare slik at vi kun endrer navnet. Det blir den samme distansen, vi klarer ikke å trylle gaten mindre, sier Westher Andersen.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram her

Nytt navn

Det var Vibeke Hay Wold fra Trondheim som startet gruppen natt til 30.august 2014. Bakgrunnen var at hun la merke til at to vennestatuser handlet om det samme; at de måtte helt til gate 19 på Gardermoen for å komme seg til Trondheim, og at de ikke akkurat var strålende fornøyd med den gåturen.

- Jeg opprettet gruppa som en spøk, og inviterte venner og diverse band som farter mye langs gate 19. Men det har jo tatt maks av ut i fra det jeg forventet, sa Wold til adressa i desember samme år.

På spørsmålet om gruppenavnet vil bli endret svarer hun enkelt og greit i dag:

- Navnet består!!! Hate the gate!!!!

Dette venter deg når du entrer inngangen til gate 19, som nå blir gate B 1-8. - Åtte minutter som føles som en evighet, uttalte Vibeke Hay Wold som startet Facebook-gruppen «For oss som hater gate 19» Foto: Oslo lufthavn