Venstre og KrF sikrer flertall for forslaget på Stortinget, melder NRK.

– Politiet får nå mulighet til å pågripe og fengsle grunnløse asylsøkere som kommer hit og får en hurtigbehandling av søknaden, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Fengsles under behandling

Siden januar 2004 har Norge tatt i bruk en såkalt 48-timersprosedyre for å få færre asylsøkere fra land som regnes som trygge. Justis- og beredskapsdepartementet foreslår nå at disse kan bli fengslet mens søknaden blir behandlet.

– Vi ser at grunnløse asylsøkere forsvinner mens politiet behandler søknadene. Dette hindrer at de stikker av og eventuelt kommer inn i et kriminelt miljø. Nå vet vi hvor vi har dem, får behandlet søknaden, og så returnert dem, sier Listhaug til NRK.

Justisdepartementet opplyser at 537 asylsøkere fikk sakene sine behandlet etter 48-timersprosedyren i 2015.

Legges fram tirsdag

Lovforslaget blir lagt fram for Stortinget tirsdag, og det holdes ekstraordinært statsråd på Slottet.

Listhaug vil sammen med statsminister Erna Solberg (H) presentere endringsforslagene på en pressekonferanse klokka 10.30.

Til tross for heftig kritikk fra opposisjonen, jusseksperter og menneskerettighetsorganisasjoner er det ikke ventet at innvandrings- og integreringsministeren gjør større endringer i det opprinnelige høringsforslaget som ble lagt fram i romjula.

– Må være stram

Nylig slo Listhaug fast overfor NTB at innvandringspolitikken må være stram, også av hensyn til integreringen og arbeidet med å unngå radikalisering.

– Mange av dem som har gjennomført terroraksjoner i Europa, er født og oppvokst i Frankrike og Belgia. Det viser hvor viktig det er at vi lykkes med integreringen, og det har igjen sammenheng med hvor mange som kommer til Norge, framholdt Listhaug.

Holder igjen pengestøtte

Før påske la hun fram et forslag som gir kommunene rett til å holde tilbake pengestøtte til innvandrere som ikke består norskprøven i introduksjonsprogrammet.

Torsdag i forrige uke ble det kjent at utlendingsmyndigheten instrueres til å kalle tilbake oppholdstillatelsen dersom en flyktning ikke lenger har behov for beskyttelse.

– Instruksen er en viktig innstramming i asylpraksisen. De som ikke lenger har behov for beskyttelse, må returnere til hjemlandet sitt og hjelpe til med å bygge det opp igjen når det er trygt, sa Listhaug da.