Som Adresseavisen skrev i forrige uke ble elleve personer under NM i kroppsbygging og fitness i Oslo i september i fjor plukket ut for å avlegge dopingprøve.

Fire av disse testet positivt, mens fem andre ikke ville la seg kontrollere. Ifølge reglene er det ensbetydende med en positiv dopingprøve.

LES MER HER: Ni av elleve doptatt i NM

Utestengt i fire år

Alle ni deltakerne er nå strøket fra resultatlistene på forbundets sider.

- I henhold til de lover og regler vi er satt til å følge er resultatlisten endret. De ni som er tatt utestenges i fire år, sier antidopingansvarlig i Norges kroppsbygger- og fitnessforbund (NKF), Joakim Stenerud til Adresseavisen.

Det var første gang på over 20 år det ble tatt dopingprøver på et slikt stevne. Utøverne som ble tatt er fra seks forskjellige klasser, fem innen bodybuilding og én klasse innen bikinfitness.

LES DENNE: Her pågripes fem personer under en politiaksjon på Kaliber Open 2016

Sju medaljevinnere

Av de ni som er utestengt finner vi en kvinnelig deltaker, som ble premiert i sin klasse i bikinifitness. I tillegg ble seks andre medaljevinnere dopingtatt.

Utøverne er fordelt på fem forskjellige klubber tilknyttet klubber på Vestlandet og i Oslo-området.

- Det er absolutt ikke bra. Men det er viktig at vi får dette frem i lyset, og at det ikke skal lønne seg å drive med doping, sa Tone Opheim, president i Norges kroppsbygger- og fitnessforbund (NKF) da det ble kjent at ni personer ble tatt for doping.

Kaliber-kvinne testet negativt

De to som ikke ble tatt for doping, altså avla negativ prøve, er to kvinner, hvorav den ene er tilknyttet Kaliber Gym i Trondheim.

Det var for ett år siden at det internasjonale kroppsbyggerforbundet (IFBB) fikk en avtale med det internasjonale dopingbyrået WADA. Den avtalen betyr at alle medlemmer av NKF kan bli kontrollert under konkurranse, noe som ble gjort av Antidoping Norge under NM. Avtalen varer i første omgang ut 2016.

Hør Adresseavisens kommentatorer på Podkast