Et helikopter falt ned i nærheten av Turøy på vestsiden av Sotra utenfor Bergen i Hordaland fredag.

- Jeg kan bekrefte at dette gjelder et helikopter på vei fra Gullfaks-feltet til Flesland. Det var 13 personer om bord. Vi fikk melding om hendelsen klokken 12.20 og mobiliserte hele beredskapsorganisasjonen i både Bergen og Stavanger, sier Ole Anders Skauby, pressetalsmann i Statoil til Adresseavisen.

Skauby kan foreløpig ikke si noe om passasjerene er ansatte i Statoil.

Kommunikasjondirektør i Statoil, Sissel Rinde, er på pårørendesenteret på Scandic hotell på Kokstad i Bergen.

- Dette er en tragisk ulykke, og vi er opptatt av at de pårørende får den oppfølgingen de trenger, sier Rinde til TV2.

Dramatiske skildringer fra vitner: - Jeg er i sjokk

Sjekker etter ansatte

Aibel, som er Statoils største leverandør av vedlikehold og modifikasjon, sjekker også om deres ansatte er involvert i ulykken.

- Foreløpig kan vi verken bekrefte eller avkrefte om vi har folk om bord. Vi håper jo ikke det, men jobber nå for å finne ut av det, sier Bjørg Sandal, kommunikasjonsdirektør i Aibel til Adresseavisen.

Aker Solutions mobiliserer

Aker Solutions er også en leverandør til Statoil. De opplyser på sine nettsider at de på nåværende tidspunkt ikke har flere detaljer om saken eller informasjon om hvorvidt Aker Solutions-ansatte var ombord helikopteret.

- Vi ble informert i dag om at det har vært en helikopterulykke utenfor Bergen. Vi har ingen informasjon om ansatte i Aker Solution var ombord i helikopteret. Vi jobber nå med å få en bedre oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Bunny Nooryani til Adresseavisen.

Selskapet har mobilisert sitt beredskapsteam i Norge.