Det er kjøleskap og frysere av typen Frostfri som blir trukket fra markedet etter at Ikea fant en feil som kan gi kundene elektrisk støt. Foto: ikea

Alle frysere og kjøleskap av typen Frostfri som er produsert mellom uke 45 i 2015 og uke 7 i 2016 blir tilbakekalt for reparasjon. Det skriver Ikea på sine nettsider.

For å finne ut når hvitevaren ble produsert kan du sjekke datostemplingen (se bilde). Den finner du ved å ta ut nederste skuff og så vil du se etiketten til venstre på innsiden av hvitevaren.

Slik finner du datostemplingen på hvitevaren. Foto: IKEA

Servicetekniker må besøke deg

Datostemplingen består av fire tall øverste i høyre hjørne på etiketten. Tilbakekallingen gjelder produkter med datostemplinger fra 1545 til 1607.

Panelfronten bak døra oppå hvitevaren kan løsne eller falle av slik at den kan bli strømførende. En servicetekniker må komme hjem til kundene for å løse problemet. Reparasjonen er kostnadsfri melder Ikea.

De anbefaler kundene å koble fra kjøleskapet eller fryseren umiddelbart og deretter kontakte Ikea kundeservice for å avtale servicebesøk. Kundene som er rammet vil få kompensasjon for tap av matvarer står det videre i pressemeldingen.

Ingen støt registrert

Det svenske møbelselskapet har foreløpig ikke mottatt noen rapporter om personskader eller elektrisk støt som følge av feilen.

Produktene har blitt solgt i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Tyskland, Spania, Frankrike og Italia.

Ikea skriver til slutt at de beklager ulempene feilen medfører og at de har forståelse for at det er ubeleilig for kundene.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.