Høyre-politikeren som representerer Telemark på Stortinget sendte ut en pressemelding mandag morgen.

- Det har vært en glede og en ære å representere Telemark på Stortinget, men jeg har varslet valgkomiteen om at jeg ikke stiller meg til disposisjon for neste periode. Det er ikke en beslutning jeg har tatt de siste ukene, men noe jeg har tenkt på over lengre tid. Jeg har vært åpen om dette til statsministeren, sier Røe Isaksen i pressemeldingen.

Datter på to år

Han ble kunnskapsminister i 2013 etter å ha vært på Stortinget siden 2009. Røe Iskaksen vil fortsette som kunnskapsminister og sier at han ser frem mot å drive valgkamp i 2017.

Beslutningen er ifølge ham selv personlig, og har ikke noe med verken regjeringens eller Høyres politikk å gjøre.

- Jeg er snart 40 år. I praksis har jeg holdt på med politikk på heltid siden jeg ble valgt som leder i Unge Høyre i 2004. Siden den gang har jeg giftet meg med kvinnen i mitt liv, vi har fått en fantastisk datter som fylte to år i går, og som jeg nyter hvert sekund sammen med. Vi vil gjerne ha flere barn også. Å bli far setter livet og hverdagen i perspektiv.

Ikke ferdig i politikken

Kunnskapsministeren bedyrer at han ikke er ferdig med politikken, men at han ønsker å holde mulighetene for fremtiden åpen.

- Hva som eventuelt vil skje i fremtiden, vet jeg ikke. Men dette valget betyr på ingen måte at jeg er ferdig med politikken. Det betyr rett og slett at akkurat nå ønsker jeg en litt mer åpen fremtid enn det en forpliktelse for fire nye år på Stortinget innebærer.

Én av flere

Tidligere i år har en rekke profiler på Stortinget varslet at de sier nei til gjenvalg, deriblant SVs Snorre Valen og Frps Per Sandberg som begge representerer Sør-Trøndelag.

Heller ikke SVs Heikki Holmås ønsker gjenvalg. Hans partikollega Bård Vegard Solhjel takker for seg på Stortinget og gir seg også i norsk politikk.