Politiet har funnet et skytevåpen i leiligheten der de tre personene ble funnet av politiet natt til mandag.

– Det er innledet full etterforskning av saken, og vi har bedt om teknisk bistand fra Kripos, opplyste etterforskningsansvarlig Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt på politiets pressekonferanse mandag ettermiddag

Mor og sønn ble funnet hardt skadd i en leilighet mellom klokka 4 og 5 mandag morgen. Begge ble senere bekreftet døde. Også 12-åringens stefar lå hardt skadd i leiligheten. Han er fraktet til sykehus i Tromsø med luftambulanse.

Det er Korsnes som opplyser at de døde er en sjuendeklassing og moren hans og at den skadde er barnets stefar.

– Elevene har fått vite at det har vært en familietragedie. At en sjuendeklassing her ved skolen og moren hans er døde, og at stefar er hardt skadd, sier Korsnes til iFinnmark.

Det kommunale kriseteamet i Kirkenes er mandag formiddag på skolen og tar seg av lærere og elever. Det er ikke noe som tyder på at flere enn de tre var i leiligheten under skytingen, opplyser politiet.

Pårørende

Påtaleleder Morten Daae i Finnmark politidistrikt bekrefter informasjonen fra rektor ved barneskolen.

– Vi forsøker å få oversikt og sørger for at vi varsler alle som bør varsles. Vi er forsiktige med hva vi går ut med, ettersom vi vil være sikre på at alle pårørende er varslet, sier Daae.

Politiet i Finnmark holder pressekonferanse klokka 12, og representanter fra kommunenes ledelse og kriseteam vil da være til stede.

Naboer varslet

Politiet fikk melding om bråk fra en leilighet i Kirkenes sentrum klokken 4.13 natt til mandag. Da politiet kom til leiligheten, fant de tre personer som var skutt og hardt skadd. En av dem var en kvinne, som senere ble bekreftet død på stedet.

– Det var naboer som varslet om bråk som gjorde at politiet reiste til stedet. Da vi kom inn i leiligheten fant vi tre personer hardt skadd, sa Morten Daae til NTB tidligere mandag.

Til sykehus

De to skadde som ble sendt til sykehus hadde begge alvorlige skader, og én av disse ble senere bekreftet død, opplyste Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Den tredje skadde ble mandag morgen i 9-tiden fraktet fra sykehuset i Kirkenes til sykehuset i Tromsø med luftambulanse. Dette er ifølge rektor Tove Korsnes den drepte guttens stefar.

Etterforsker

Politiet har ikke full oversikt over hendelsesforløpet og jobber for fullt med taktisk og teknisk etterforskning.

– Vi utelukker ikke noe så tidlig i etterforskningen. Videre vil vi avhøre vitner og forsøke og kartlegge det som har skjedd, sier Daae.

Kommunens kriseteam er varslet.