Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen la ut det berømte krigsbildet tidlig fredag formiddag. Mens bildet på statsministerens facebookside er fjernet, ligger bildet fortsatt hos kunnskapsministeren.

- Det er et problem når Facebook, som en så sentral og viktig samfunsarena, ikke klarer å skille mellom seksuell nakenhet og et av de viktigste krigsbildene vi har, sier kunskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

- Jeg syns det er en veldig viktig markering når vi legger ut dette bildet.

Erna Solberg eller hvem som helst

Han understreker at Facebook er et privat selskap og at ingen som mener at den norske regjering skal gå inn og forsøke å styre den redaksjonelle profilen til Facebook eller deres redaksjonelle valg.

- Hva betyr det at statsministeren og statsråder legger ut dette bildet?

- Jeg syns det er en veldig god illustrasjon på problemstillingen. Et eller annet sted i dette store facebooksystemet sitter det noen som følger det som er Facebooks helt klare retningslinjer, og det er at dette bildet skal fjernes når det dukker opp. Og da har det ikke noe å si om det er Tom Egeland, en lærer fra Trondheim eller Norges statsminister som legger det ut. Det synliggjør problemet.

Facebook hindrer offentlig debatt

Isaksen mener dette bildet nå blir et symbol på hvordan Facebook hindrer debatt om viktige og alvorlige samfunnstema.

- Tenk om dette hadde vært et bilde etter en bombing i Syria, eller et bilde fra flyktningskatastrofen der et barn var nakent fordi det hadde vært utsatt for noe grusomt? Det skal altså ikke kunne bringes ut til offentligheten på en av de aller viktigste samfunnsarenaene. Det er et stort problem.

Fra Isaksens side: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen la dette bildet og denne teksten ut på sin facebookside i ni-tiden fredag morgen.