I septembermålingen fra Ipsos for avisen ville Ap, SV og Sp til sammen fått 86 mandater, altså 14 flere enn de har i dag. Regjeringen og deres støttepartier ville fått 81 mandater, en nedgang på 15 mandater fra hva de har i dag.

Sp er målingsvinner og går fram med 1,6 prosentpoeng til 7,9 prosent. Dette er den høyeste oppslutningen for partiet siden mai 2008. Arbeiderpartiet holder seg derimot stabile med en oppslutning på 34,4 prosent, en framgang på 0,3 prosentpoeng, men partilederen er likevel fornøyd.

– Jeg tror velgerne ser mot partier som står for økt innsats for arbeid istedenfor skattekutt, og som ser at vi står sterkere når vi satser sammen, på tidlig innsats i skolen, trygg eldreomsorg og et godt helsetilbud, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Både Høyre og Frp går tilbake, førstnevnte med 0,6 prosentpoeng til en oppslutning på 23,7, mens Frp faller med hele 2 prosentpoeng og ender på 14,4 poeng.

Venstre holder seg så vidt over sperregrensen, fram 0,5 prosentpoeng til 4,3, mens KrF holder seg stabilt på 4,3 prosent. MDG går tilbake 0,3 prosentpoeng til 3,2 prosent og Rødt får en oppslutning på 2,3 prosent.