Mohr sovnet inn på Diakonhjemmet i Oslo mandag kveld. Hans familie bekrefter dødsfallet overfor ABC Nyheter.

Statsminister Erna Solberg (H) betegner Mohr som en av Norges største krigshelter og sier få gjorde så mye for landet sitt. «I dag bør han hedres», tvitrer Solberg.

Mohr deltok under kampene i Norge, der han var stasjonert som flyger på Værnes flystasjon da nazistene angrep Norge 9. april 1940. Sammen med flere andre flygere rømte han fra landet og tjenestegjorde deretter som flyger og instruktør i den norske basen Little Norway i Canada.

Han var deretter kampflyger i årene 1941 til 1945 i norske og britiske skvadroner, stort sett i området over den engelske kanal, Belgia og Frankrike. Han tjenestegjorde også ett år ved hovedkvarteret i London.

For sin krigsinnsats mottok Mohr blant annet Krigskorset med sverd fra den norske eksilregjeringen allerede i 1942. Han fikk også det britiske Distinguished Flying Cross og den amerikanske Legion of Merit. Senest i 2015 fikk Mohr, sammen med en rekke andre norske veteraner, Forsvarets hederskors.

Etter krigen tjenestegjorde Wilhelm Mohr i Luftforsvaret, og var blant annet adjutant for kong Haakon og stabssjef i Luftforsvarets Overkommando.

I det sivile var Wilhelm Mohr i en årrekke formann for Flyhavarikommisjonen. Han har også vært president i Norsk Aero Klubb.