Aktor la ned påstand om 24 dagers fengsel for 41-åringen.

Valen ble også dømt til å betale 15.000 kroner i sakskostnader.

Kristian Valen, som fem ganger tidligere er straffet med bøter, blant annet for ulovlig våpenoppbevaring, møtte mandag i Oslo tingrett tiltalt etter to episoder hvor politiet rykket ut til boligen hans på Aker Brygge i Oslo.

Utlyste dusør

Den første episoden skjedde i februar i år. Valen skal ha utlyst en dusør på 10.000 kroner på Facebook, der han har 90.000 følgere, til den som fant navn og adresse på to politimenn som sammen med flere andre polititjenestemenn aksjonerte mot leiligheten 5. februar i år.

«Retten finner at den aktuelle trusselen er alvorlig, og at den samlet sett vanskelig kunne forstås på annen måte enn som et utsagn fra tiltalte om at han ville foreta en kroppskrenkelse eller annen straffbar atferd mot de to polititjenestemennene», skriver tingrettsdommer Ingmar Nestor Nilsen.

– Opplevdes ubehagelig

«Retten legger videre til grunn at trusselen måtte anses fremsatt i et øyeblikks opphisselse, og at det ikke kunne legges til grunn at tiltalte hadde planer om å realisere den. Retten peker imidlertid på at de to tjenestemennene opplevde situasjonen som veldig ubehagelig, og at de begge tok forholdsregler i etterkant av innlegget og utlegging av bilder på Facebook», heter det videre.

Den andre episoden skjedde nylig da Valen ble pågrepet etter å ha båret en våpenkopi rundt på Aker Brygge i svært beruset tilstand tidlig på morgenen. Han gikk fra en privat underjordisk garasje og opp på gaten før han satte seg foran utgangsdøren hvor han ble hjulpet inn og opp av samboeren etter fem minutter.