De hevder å ha funnet en falsk Facebook-profil som er brukt til dette.

Tromsdal ble pågrepet på Sykehuset i Vestfold i Tønsberg torsdag. Han ble framstilt for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett fredag.

Politiet begjærte fire ukers varetekt, men retten falt ned på to uker med brev- og besøksforbud i hele perioden.

«I en posisjon til å påvirke vitner»

«Retten viser til at det er skjellig grunn til å mistenke siktede for å ha forsøkt å påvirke vitner ved flere anledninger. Han er også tidligere dømt for å ha motarbeidet rettsvesenet. Siktede vil ha stor interesse av å påvirke forklaringene til de som har forklart seg i saken. Hans rolle tilsier at han er i en posisjon til å påvirke vitner», heter det i kjennelsen.

«Forholdene som er beskrevet i siktelsene, tilsier at han har vist en evne og vilje til å ville forspille bevis ved å true vitner. Retten anser at det er klar fare for at han vil benytte en slik mulighet på nytt dersom han løslates», skriver tingrettsdommer Kathrine Berggrav Løken videre.

– Jeg er en tøffing

Ifølge Nettavisen mener politiet at truslene mot vitner er framsatt i løpet av 2016.

– Det er også fremsatt trusler mot barn av vitner i saken. Det dreier seg ikke om småbarn, men truslene vi mener han har framsatt, har gjort personene bekymret, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe.

Tromsdal mener han ikke står bak truslene.

– Jeg er en tøffing, men så tøff er jeg ikke. Det sier seg selv at jeg ikke står bak disse vage påstandene om trusler mot personer jeg ikke har fått navnet på engang, forklarte han under fengslingsmøtet – der referatforbudet var opphevet.

– Falsk profil

Ifølge VG mener politiet å ha funnet en falsk Facebook-profil på mobiltelefonen til Tromsdal.

– Truslene er kommet på epost, SMS, Facebook og ved at personer har møtt opp. Det dreier seg om alvorlige trusler. Siktede har ikke møtt opp selv. Han sender andre, men vi vet ikke hvem. Personene som er blitt utsatt for dette tør ikke å si hvem det er som har truet dem, sier politiadvokaten.