Det kommer fram i et svar i Stortinget fra utenriksminister Børge Brende (H) på et skriftlig spørsmål fra KrFs Hans Olav Syversen.

– I 2005 ble et mer generelt boikottvedtak i Sør-Trøndelag fylkeskommune rettet mot Israel avvist som lovstridig av Stoltenberg-regjeringen. Hvordan ser utenriksministeren på vedtaket i Trondheim kommune? skriver Syversen.

Brende viser til at regjeringen ikke har tro på at boikott vil fungere som politisk virkemiddel i konflikten mellom israelerne og palestinerne.

– Boikott skaper avstand, og regjeringen tror i stedet på dialog og samarbeid for å skape tillit som en forutsetning for å løse konflikten, skriver utenriksministeren.

Han understreker at Norge skal respektere sine internasjonale forpliktelser, også på handelsområdet.

– På bakgrunn av foreliggende informasjon, vil Utenriksdepartementet se nærmere på hvorvidt vedtaket fra Trondheim kommunes bystyre vil være i tråd med Norges internasjonale forpliktelser, heter det fra Brende.

Bystyret i Trondheim vedtok 17. november å boikotte israelske varer og tjenester som er produsert i bosetningene i de okkuperte palestinske områdene. Forslaget ble fremmet av Ap, SV, MDG og Rødt.

Høyre, Frp, Venstre, KrF, Pensjonistpartiet og Senterpartiet stemte imot.