Det er Stavanger Aftenblad som melder dette fredag.

Regjeringspartiene Høyre og Frp har tilbudt Venstre og KrF en ny, justert pakke på over 6 milliarder kroner, opplyser kilder til avisen.

Store deler av paken har ligget på bordet tidligere i forhandlingene. Kilder bekrefter hovedrammen overfor Adresseavisen.

Til familie og klima

I pakken som Erna Solberg har presentert skal det ligge inne om lag en milliard kroner til en familiepakke inkludert kontantstøtte og om lag en milliard til utdanning og forskning.

Det skal også ligge inne i en ny, grønn pakke på om lag 2,5 milliarder kroner. Det skal inkludere både klima- og miljøtiltak og samferdselstiltak med en betydelig satsing på jernbane.

Den berømmelige bilpakken står urørt.

Stavanger Aftenblad skriver også at pakken skal inneholde en satsing på Forsvaret i størrelsesorden 2-300 millioner kroner. Dette mener Høyre og Frp at Venstre og KrF vil kunne anse som seire store nok til at det kan aksepteres.

Hentet i svart bil

Men Venstre har vært fullstendig tause gjennom dagen, har KrF-leder Knut Arild Hareide gitt noen kommentarer underveis.

– Det har kommet innspill. Men ingenting er konkludert. Det er fortsatt mest sannsynlig at vi ikke får til en enighet om statsbudsjettet, sa Hareide etter møtet med statsministeren i morrest.

Hareide vil ikke kommentere innholdet i regjeringens forslag. Ved ett-tiden var neste stopp et møte med statsministeren.

– Jeg vet hvem jeg skal møte, men ikke hvor, sa han idet han forlot kontoret sitt.

KrF-lederen ble så hentet i svart bil.

Frist

Det nyeste tilbudet omtales som det siste forsøket fra Høyre-leder Erna Solberg på å skaffe regjeringen flertall for statsbudsjettet.

Det er også på de rene at partiene skal ha avtalt at det ikke skal forhandles natt til mandag - og at det derfor er satt frist i løpet av helgen med å bli ferdig med forhandlingene.