- Når permitteringen varer seks uker eller mindre, får du som hovedregel ikke dagpenger fra og med 20. desember til og med 1. januar.

Det opplyser Nav på sine hjemmesider.

De samme reglene gjelder for permitterte i fiskeforedlingsindustrien og fiskeoljeindustrien.

- Hvis kvoten er fisket opp regnes det som forutsigbart og kan ikke alene danne grunnlag for dispensasjon, skriver Nav.

Kan få dispensasjon

Det finnes noen unntak fra regelen. Er du permittert som følge av en ulykke, eller andre uforutsette hendelser, kan bedriften søke om dispensasjon fra regelen.

Andre årsaker som likevel kan gi penger til jul fra Nav er hvis årsaken til permitteringen skyldes naturomstendigheter, som stans i arbeidet på grunn av kulde eller andre sikkerhetsmessige eller byggtekniske hensyn.

Arbeidstilsynet må da ha uttalt seg i saken.

Finanskrise

Andre årsaker til dispensasjon er hvis permitteringsgrunnen kan forklares med konjunkturbestemt mangel på arbeid, som finanskrise.

- Med mindre det er indikasjoner på at bedriften legger kortvarige permitteringer til høytiden med sikte på å gjenoppta driften over nyttår, skriver Nav.

LES HER: Syv myter om sykemelding

Nav kan også gi dispensasjon i andre tilfeller, forutsatt at permitteringen ikke har sammenheng med høytiden.

- Det vil si at årsaken til permitteringen kunne ha oppstått når som helst, og at det er tilfeldig at det skjedde i forbindelse med jul.

Den samme regelen for utbetaling av dagpenger i forbindelse med permitteringer gjelder for perioden fra og med palmesøndag til og med 2. påskedag. Disse dagene kan heller ikke regnes som ventedager.

Les Navs eget regelverk her