OSLO: Dersom målingen hadde vært valgresultatet, ville partileder Trine Skei Grande blitt Venstres eneste representant på Stortinget.

– Dette er en dårlig måling for Venstre, men det er også en enkeltmåling. Med denne målingen ligger Venstre på rundt 4 prosent i snitt i desember. Vi ligger nok jevnt over på en plass mellom 4 prosent og 5 prosent på meningsmålingene, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen til Nationen.

Les også: - Aldri mer samarbeid med Frp

Strømmer til Ap

Oppslutningen om både Arbeiderpartiet og Senterpartiet er den høyeste noen gang på målingen, som er blitt gjennomført siden 2008, og de to partiene er bare ett mandat fra flertall på Stortinget. Ap går fram hele 4,1 prosentpoeng til 38,7 prosent og Senterpartiet går fram 1,2 prosentpoeng til 7,3 prosent. Målingen gir dermed 71 representanter til Ap og 13 til Senterpartiet.

Les også: Biodrivstoff en klimabløff

Ap-nestleder Hadia Tajik sier hun er fornøyd med tallene, og opplyser at partiet har et snitt på rundt 36 prosent i meningsmålingene i desember.

– Dette er en veldig inspirerende måling, sier Tajik til Klassekampen.

Frp på samme sted

Samtidig er SV trygt over sperregrensen med en oppslutning på 5,1 prosent, en framgang på ett prosentpoeng siden november. Det gir ni mandater og de rødgrønne har dermed et solid flertall på Stortinget på 93 av 169 mandater.

Les også: Hareide ville aldri bryte med Venstre

KrF holder stillingen med en oppslutning på 5,2 prosent (+0,3), mens Høyre faller hele 3,3 prosentpoeng til 21,6 prosent. Frp står på stedet hvil med 14,1 prosent (-0,1). MDG får 2,3 prosent og Rødt 1,5 prosent, noe som gir de to partiene ett mandat hver.

Målingen er utført 6. og 7. desember, etter at budsjettavtalen mellom de fire borgerlige partiene var klar. Feilmarginen på målingen varierer mellom 0,6 og 3,1 prosentpoeng, og er størst for de store partiene.

Les også: Bekymret for fortsettelsen