Både SV og Venstre er under sperregrensen.

Målingen er utført av Sentio for Dagens Næringsliv og viser at Frp går fram 3,2 prosentpoeng fra forrige måling og får en oppslutning på 13,7 prosent.

– Dette var en hyggelig julegave fra velgerne, sier Jensen. Hun mener partiet nå får betalt for å ha stått fast ved den såkalte bilpakken og kjempet mot økning i bilavgiftene under forhandlingene om statsbudsjettet.

– Vi gjør det alltid godt når vi er tydelige og leverer på det vi har lovet. Vi sto fast på det vi mente om bilpakken, samtidig som vi bidro til et godt budsjett på flere andre områder, sier Jensen.

Høyre tilbake

Høyre går tilbake med 0,2 prosentpoeng i målingen og får 23,3 prosent. Arbeiderpartiet går tilbake 1,5 prosentpoeng til 36,8 prosent.

LES KOMMENTAR: Jobber hardt, men får dårlig betalt

Senterpartiet får hele 8 prosent (+0,3). Kristelig Folkeparti får 4,8 prosent (-1,1). Sosialistisk Venstreparti og Venstre får henholdsvis 3,6 og 3,5 prosent, som er det samme som sist for Venstres del og en tilbakegang på 0,2 for SV. MDG får 2,8 og Rødt 1,9 prosent.

Ap-Sp-flertall

Til tross for Frps fremgang har Ap og Senterpartiet flertall med 85 av 169 plasser på Stortinget. De to partiene kan dermed klare seg uten SVs ene mandat.

Resultatene må tolkes innen feilmarginer på mellom 0,9 og 3,6 prosentpoeng.