Det var SAS sin flight SK4437 som måtte nødlande ved Trondheim lufthavn Værnes etter å ha sendt ut nødsignal tirsdag kveld.

- Flyet har problemer med kabintrykket, så det lander på Værnes, sa lufthavndirektør Lasse Bardal da flyet var over Snåsa.

Brannmannskaper sto klare

- Flyet er nå nede under 10 000 fot, og da er det ikke lengre behov for ekstra trykk i kabinen, så dette er udramatisk, sa Bardal.

Nødetatene og Hovedredningssentralen ble varslet. Klokken 23.50 kunne Adresseavisens fotograf opplyse at flyet hadde landet.

- Brannmannskaper på Værnes sto klar. Det er standard prosedyre ved nødlanding, sier operasjonsleder Bård Krogstad i Trøndelag politidistrikt.

- Voldsomt brak

Tidlig natt til onsdag forlot passasjerene flyet før de gikk mot ankomsthallen.

En av dem, Marcus Dyvik Eriksen, er til daglig student i Tromsø. Han var på vei hjem til Oslo da han brått fikk beskjed fra cockpit om å ta på oksygenmaske.

Marcus Dyvik Eriksen var blant passasjerene på flyet.

- Jeg satt og sov med hodetelefoner på og ante fred og ingen fare. Plutselig våknet jeg av beskjeden om at vi måtte ta på oss masker. Deretter var det et voldsomt brak og jeg fikk dotter i ørene, sier Dyvik Eriksen.

Passasjerene ble fortalt at flyet måtte ned fra marsjhøyde til under 10 000 fot.

- Jeg forsøkte å ta på masken, senke skuldrene og ta det med ro. Straks etterpå fikk vi beskjed om at vi måtte ned til 10 000 fot hvor det var trygt, men de visste ikke hvorfor det var trykkfall i kabinen.

- Litt ubehagelig

Han sier at flypersonellet taklet situasjonen bra, og at det virket som om prosedyrene fungerte.

SAS-flyet nødlandet på Værnes rett før midnatt tirsdag. Foto: Erling Skjervold

- Det var litt ubehagelig da flyet gikk ned til 10 000 fot, men ikke noe utover det. Selve landinga var litt turbulent, men det skyldtes vel bare været, sier Dyvik Eriksen.

Natt til onsdag ventet han på å få ta inn på hotell. Passasjerene får etter planen reise videre onsdag.