Dette er studier det er vanskelig å komme inn på, og studentene er veldig fornøyd med å ha kommet inn der de helst ville. De er også alt i alt veldig godt fornøyd med studiene sine.

Mest fornøyde

Studiebarometeret er en undersøkelse blant alle norske studenter på 2. og 5. studieår. Undersøkelsen viser at sivilingeniørstudentene ved Elektronisk systemdesign og innovasjon er strålende fornøyd. Av fem mulige poeng får studieprogrammet 4,6 poeng på generell tilfredshet.

Studentene ved medisinstudiet ved NTNU gir 4,5 poeng for hvor tilfredse de er. NTNU-studentene ved Industriell økonomi og teknologiledelse og masterstudentene i pskylogi gir 4,4 i poeng på generell tilfredshet.

Politistudentene er de aller mest tilfredse studentene. De gir studiet sitt 4,7.

Forelesning fortsatt mest vanlig

Mandag la Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) fram Studiebarometeret 2016. Det viser at forelesninger fortsatt er den vanligste undervisningsmetoden. Men studentene i undersøkelsen svarer at de lærer bedre når forelesningen blir kombinert med andre undervisningsformer.

Politistudenter erfarer størst variasjon i bruk av undervisnings- og arbeidsformer, viser undersøkelsen. De blir fulgt av studenter på sykepleie, yrkesfaglærer, arkitektur, helse og sosial andre, barnehage, farmasi og sosialfag. Utdanningstyper som scorer lavt på variasjon er samfunnsøkonomi, matematikk-statistikk, antropologi, sosiologi, språk, rettsvitenskap, historisk-filosofiske fag og statsvitenskap.

Praksies bra

Studentene mener ifølge undersøkelsen at praksis fører til mest læring. Bare halvparten av studentene svarer at praksisopplegg er en del av undervisningen. Studentene svarer generelt at de er minst fornøyd med veiledning, undervisning og medvirkning.