Politiet etterforsker et drap etter at en innsatt ble angrepet av en annen innsatt i Ringerike fengsel lørdag klokken 13.14. Kort tid etter ble det klart at mannen som ble angrepet, døde, opplyser politiet i Nordre Buskerud i en pressemelding.

Norske statsborgere

– Politiet har kontroll på mistenkte, og han er siktet for drap. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker jeg ikke å kommentere ytterligere omstendigheter rundt hendelsen, uttaler politiadvokat Hans-Petter Aasen i Sør-Øst politidistrikt.

Siktede og avdøde var begge norske statsborgere, og politiet ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom de to eller hvorvidt det ble brukt våpen.

– Siktede er fortiden under soning for en drapsdom han fikk i 2016, sier Aasen til NRK.

Siktet sonet dom for drap

Politiadvokat Hans-Petter Aasen sier til Aftenposten at den siktede mannen er i 50-årene og soner en drapsdom han fikk våren 2016.

Etter det Aftenposten erfarer skal drapet ha funnet sted i en fellesskapsavdeling i fengselet. Politiet vil imidlertid kun bekrefte at drapet ikke skjedde på en celle.

Hjelp fra Kripos

Politiet har bedt om bistand fra Kripos til etterforskningen. Det foretas nå både teknisk og taktisk etterforskning for å bringe hendelsesforløpet på det rene.

Ringerike fengsel er et høysikkerhetsfengsel hvor alle innsatte er menn. Fengselet har en kapasitet på 160 plasser og 155 fast ansatte, og ligger på Tyristrand i Ringerike kommune.