– Det er snakk om en videregående skole på tur, som etter planen skulle sove i snøhule, men så har en snøskavl kollapset, forklarer operasjonsleder Tom Richard Jansen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Han sier det ikke er meldt om personskader eller savnede personer etter skredet, som gikk ved Bukketjørnet, rundt to mil nord for Geilo. Røde Kors bistår med evakueringen av turfølget.

– Det er dårlig vær i området, med de utfordringene det innebærer. Evakueringen er ikke i gang ennå, men det er folk på vei inn, forteller Jansen.

Ved 5-tiden kom hjelpemannskapene fram til gruppen. Da var det først blitt brøytet vei til Bergsjøstølen fjellhytte et par kilometer sørøst for Bukketjørnet. Det var der gruppen la ut fra, og det er også den veien de tar ned igjen.

– 33 personer blir evakuert nå. Det var så mange de hadde plass til i første omgang, sier Jansen klokken 5.20. Han roser mannskapene som han sier gjør en veldig god jobb i det dårlige været.

Ifølge Yr er det meldt liten kuling ved Bergsjøstølen onsdag morgen, og vinden er ventet å øke til stiv kuling utover formiddagen. Det snør og er noen grader under null ved hytta, som ligger snaut 1.100 meter over havet.