Det er Dagens Næringsliv som har fått tilgang på rapporten som Forsvarsdepartementet nekter å offentliggjøre.

Rapporten gir innblikk i hvordan regjeringen har sviktet i oppfølgingen av 22. juli- rapporten, og er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.

Riksrevisjonen laget en rapport som etter deres mening skulle være egnet for offentliggjøring. Men dokumentet ble likevel stemplet som konfidensielt av Forsvarsdepartementet, som ikke ønsker å kommentere innholdet.

– Flere enkeltopplysninger som i seg selv ikke er graderte, kan til sammen tilsi behov for å gradere større deler av en tekst eller hele teksten. Forsvarsministeren besvarte spørsmålet om gradering inngående under høringen, opplyser Forsvarsdepartementet til avisen.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget hadde denne uken en to dager lang høring om saken. Flere sentrale spørsmål kunne imidlertid ikke belyses i den åpne høringen, og flere komitémedlemmer har ytret ønske om å få gjennomført en lukket høring.