En personbil har kollidert med en campingbil. Ulykken har skjedd på riksvei 3, rundt en mil sør for Alvdal i Østerdalen.

- Tre personer er alvorlig skadet. To er fløyet med luftambulanse til sykehus, opplyser Tom Eirik Midthaug, operasjonsleder hos politiet i Innlandet.

De to skal være en jente som var passasjer i personbilen, og føreren av bobilen, en mann i 60-årene. Begge ble fløyet til St. Olavs Hospital.

Tre personer er fraktet med ambulanse til Tynset sykehus. Dette er en kvinne i 60-årene, en mann i 60-årene og en jente i tenårene. Alle de tre satt i personbilen.

Ifølge operasjonsleder Bård Einar Hoft er personene i personbilen bosatt i Østfold, mens føreren av bobilen er hjemmehørende i Hedmark.

Veien delvis stengt

Ulykken ble meldt klokken 12.37.

Veien gjennom Østerdalen ble stengt som følge av ulykken, og omkjøring var via E6 over Dovrefjell. Like etter klokken 15 ble riksveien åpnet i ett felt. Ved 16.20-tiden ble veien åpnet.

Ulykken førte til lange køer i begge retninger på riksveien gjennom Østerdalen.

Etterforsker ulykken

De to bilene skal ha kollidert front mot front i en 80-sone. Hoft sier at de har dannet seg et bilde av hvordan ulykken skjedde, men at det er for tidlig å si noe om dette.

- Ulykken vil nå bli etterforsket av politiet i Nord-Østerdal, sier Hoft.