– Vanligvis river og sprenger og frakter vi bort stein. Nå skal vi gjøre det motsatte. Vi kommer trolig til å lage en stor steinbukk i stål og plassere den på toppen av fjellet. Så må vi lage noen hull i Trollpikken til å feste stroppene, sier daglig leder Øyvind Langmyr i Bertelsen og Garpestad til Stavanger Aftenblad.

Mandagens befaring, med blant andre Eigersund-ordfører Odd Stangeland, slo fast at dette er noe som er mulig å få til.

Kjetil Bentsen, som har tatt initiativet til en innsamlingsaksjon for å finansiere reparasjonen, nærmer seg også med stormskritt målet for innsamlingsaksjonen. Etter klokka 4 tirsdag morgen var 96 prosent av målet på 200.000 kroner nådd, ifølge innsamlingssiden startskudd.no.

Håpet har vært at steinen skal ha potensial til å bli en attraksjon på høyde med Preikestolen og Trolltunga, men lørdag morgen oppdaget turgåere at landemerket var knekt. Det er funnet borehull i steinen, og alt tyder på at det dreier seg om hærverk.

– Når alt er på plass, smører vi den inn med saueskitt. Det setter i gang en kjemisk reaksjon som gjør at bruddflatene blir nesten usynlige, sier Langmyr.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter