Avisintervjuer og uttalelser til norsk media de siste dagene fikk den svenske migrasjonsministere til angre seg på at hun sa ja til å ta i mot sin norske kollega.

Dermed avlyste hun, skriver VG.

– Det har blitt veldig tydelig de siste dagene at Listhaugs besøk er et innslag i den norske valgkampen. Listhaug virker mer interessert i å spre et misvisende bilde av Sverige. Det fremgår for eksempel tydelig i dagens intervju med VG, der hun blant annet påstår at det skal finnes 60 «no-go»-zoner i Sverige, noe som er rent nonsens, skriver Helene Franzon i en e-post til VG.

Uvitende

Sylvi Listhaug er i dag på besøk i Sverige og skal i formiddag besøke Rinkeby, for ifølge henne selv «se på svenske tilstander».

Listhaug selv var i formiddag uvitende om sin svenske statsrådskollegas irritasjon over det norske besøket.

- Vi har ikke fått noen forklaring på hvorfor møtet ble avlyst, sa Listhaug til pressekorpset og forsikret:

- Vi har et godt program her uansett. Vi skal besøke politiet, snakke med forskere og se på integreringstiltak.

Provosert av Listhaug-retorikk

Den svenske migrasjonsministeren har reagert sterkt på flere av uttalelsene fra Listhaug i forkant av sverigebesøket.

Overfor Adresseavisen hevdet Listhaug i går at Sverige har over 60 områder med høy innvandrertetthet  og som blir omtalt som «lovløse» - og at dette er svenske tilstander som ikke må få feste seg i Norge.

- Rinkeby, som er området jeg reiser til er på størrelse med en norsk småby. Over 90 prosent av innbyggerne har innvandrerbakgrunn, og det befinner seg omtrent 500 straffedømte multikriminelle i området, med mange følgere. Det har vært 50-60 skyteepisoder i distriktet det siste året, og omtrent 20 drap de siste to årene, skrev Listhaug til Adresseavisen i går  - og fortsatte:- Rinkeby er ikke alene om å være slik. Totalt finnes det over 60 utsatte områder i Sverige, mange av dem er kalt av svenske medier for «lovløse områder». Det er denne utviklingen vi aldri må la få fotfeste i landet vårt

Listhaug avviser at besøket i Sverige er et valgkampstunt.

– Jeg er ikke her for å bli tatt bilde av sammen med noen, men for å lære og snakke med folk som er i felt og har skoen på, sa hun til det tallrike norske pressekorpset som har slått følge på turen til  Sverige.