Sykkel-VM i Bergen har fått en regning på 13,4 millioner kroner, Barnas Holmenkolldag har fått regninger på 30.000 kroner, Øyafestivalen i Oslo får regninger på 200.000 kroner og sykkelrittet Den store styrkeprøven får regninger på 525.000 kroner. Alle er fra politiet for å dekke deres merutgifter ved tjenester de pålegger arrangementene, skriver Dagbladet.

– Regningene fra politiet blir krevende for mange arrangører. Spesielt dem som har lave budsjetter, og hvor det i all hovedsak er frivillighet og egeninnsats som får hjulene til å gå rundt, sier leder for justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik (Ap), til avisen. Hun sier hun skal foreslå en gjennomgang av praksisen for justisministeren.

– Dette er tjenester som politiet pålegger oss uten dialog eller forhandlinger. Politiet beslutter hva vi trenger og vi er i tillegg pålagt forskuddsbetaling, sier daglig leder i Styrkeprøven, Morten Mørk.

Avdelingsdirektør Frede Hermansen i Politidirektoratet viser til politilovens paragraf 25, som regulerer særskilt politioppsyn som utføres i umiddelbar tilknytning til arrangementer.