De 400 000 passasjerer har allerede booket plass på flygingene som ikke vil bli gjennomført. 34 ruter rammes, opplyser selskapet onsdag. Blant dem er London-Belfast og Hamburg-Oslo.Les også: Ryanair vil tilby flygere høyere lønn for å hindre flukt til Norwegian

– Vi beklager dypt enhver tvil vi kan ha skapt blant våre kunder når det gjelder Ryanairs pålitelighet, sier flyselskapets sjef Michael O'Leary.

Tidligere har Ryanair kansellert 2100 flyginger fram til utgangen av oktober. Selskapet har forklart problemene med feil som er gjort i planleggingen av flygernes ferier.

Nyhetsbyrået AFP skriver imidlertid at krisen har sammenheng med at selskapet har for få flygere.Les også: Samarbeidssamtalene mellom Norwegian og Ryanair har strandet

Ryanair opplyser også at selskaper dropper sine planer om å legge inn bud på det konkursrammede italienske flyselskapet Alitalia.

Selv om flere hundre tusen passasjerer blir nødt til å finne seg nye avganger, er mindre enn 1 prosent av selskapets 129 millioner kunder berørt, ifølge Ryanair. Hvor mye selskapet vil tape på de mange kanselleringene, er foreløpig ikke kjent.