Fortum Charge & Drive har ladestasjoner over hele landet og mange i Midt-Norge.

I 11.30-tiden i dag skal de ha fått datatrøbbel:

- Vi har stor problemer med våre datasystemer. Det betyr at det ikke går an å lade, melder Fortum på en telefonsvarer på sin kundetelefon.

Fortum Charge & Drive er en av Norges største operatører av ladeinfrastruktur for elbil. Fortums ladenettverk finnes i Norge, Sverige og Finland og består av over 200 hurtigladere og over 250 mellomraske og normale ladere.

- Problemet ser ut til å være løst

- Vi har i dag hatt en feil i IT-plattformen som laderne kommuniserer med. Problemet ser ut til å være løst, og vi ser nå at ladinger med både SMS, app og ladebrikke fungerer i systemet vårt, sier kommunikasjonsdirektør i Fortum Stian Mathisen.

Problemet angikk først og fremst lading som aktiveres med SMS eller app. For veldig mange har lading med ladebrikke fungert som normalt.

- Forstår frustrasjonen

- De aller fleste av våre kunder bruker ladebrikke til å lade med, og mange har derfor ikke vært berørt av dette problemet. Vi beklager nedetiden vi har hatt og forstår frustrasjonen det fører til. Fortums mål er å gjøre det enklere for bilister å velge bilalternativet som har lavest klima- og miljøutslipp. Vi som jobber med dette kjører selv elbil, og vi vet hvor frustrerende det er når man ikke får ladet. Vi har jobbet på spreng for å finne en løsning på dette i dag, sier Mathisen.