Partileder Trine Skei Grande forsikret pressen og partifeller lørdag kveld om at partiet er villig til å gjøre jobben som trengs for å dreie regjeringen i en mer sosialliberal retning. Grande poengterte også at partiet har klare krav for prosjektet:

– Hvis vi skal gå i regjering handler det om det store sosiale prosjektet som er den frihetsreformen Norge trenger. Vi skal stå på for at det skal bli en grønnere regjering, en rausere regjeringen som ser mennesker og løfter dem som trenger det, og en gjenkjennbar sosialliberal regjering på de klassiske områdene.

LES KOMMENTAREN: Venstre i regjering - skal, skal ikke?

- Har landsstyret i ryggen

Grande opplyste at hun har landsstyret i ryggen, men det er et landsstyre med store forventninger til hva partiet kan få til i en regjering; Forventningene reflekterer løftene partiet ga i valgkampen.

– Vi lovte å satse på skolen, ta vare på miljøet og å skape nye arbeidsplasser over hele landet. Vi lovte å søke samarbeid på borgerlig side for å gå gjennomslag for våre verdier og vår politikk. Vi lovte å alltid være på lag med framtida. Det er jeg stolt av at vi har stått sammen om i hele høst, sier Grande i en melding.

SLIK REAGERTE ERLING MOE: - Tiden får vise hvordan velgerne reagerer

- Fikk stående applaus

Venstres beslutning lørdag er historisk, og Grande høstet stående applaus fra egne rekker etter at beslutningen var kunngjort. Nå skal partilederen ta juleferie, og forhandlingene vil starte etter juleferien.

Når forhandlingene er over, får landsstyret resultatet til behandling, for så å gi stortingsgruppen et råd om Venstre bør gå i regjering eller ikke.