Kunnskapsministeren sier han vil være med og ta ansvar.

Avisa viser til sentrale kilder som forteller at partene er enige om å komme med en felles henvendelse.

Det er ikke klart hva de vil be regjeringen bidra med, men det skal være bidrag «knyttet til avtalen».

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) uttalte til NTB rett før klokken 12 at han så langt ikke har mottatt noen offisiell henvendelse.

– Men jeg har sagt, og vil gjenta, at vi alle sammen må være med å ta ansvar for å bygge opp kunnskapsskolen, sier Isaksen.

Midler

KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) varslet at et slikt felles initiativ kunne være aktuelt etter KS' hovedstyremøte tirsdag.

Under en pressekonferanse tirsdag, ramset Helgesen opp flere elementer hun mente kunne være naturlig å be regjeringen om for å finne en løsning.

– Det kan for eksempel dreie seg om økte midler til etter- og videreutdanning, mindre rapporteringskrav til lærerne slik at de faktisk får lov til å utøve lærerrollen, og det kan være bidrag til bedre arbeidsforhold for lærerne der hvor det ikke er tilfredsstillende i dag, uttalte hun.

Helgesen sa også at det kunne være aktuelt å be regjeringen kjøpe lærerne fri fra administrative oppgaver.

– Partenes ansvar

Isaksen vil ikke svare på om han har noe å tilby på de konkrete punktene som ble nevnt.

– Hvis vi har noe å gå på eller bidra med, så tar vi det med partene og ikke med pressen, sier Isaksen til NTB.

– Jeg kommer ikke til å gå inn i spekulasjoner om enkeltforslag. Jeg vil også understreke at nøkkelen til å løse konflikten ligger hos partene, sier Isaksen.

Til NRK torsdag morgen uttalte Isaksen at han ønsker å se på hvordan han kan lette lærernes rapporteringskrav og på om de ble underlagt for mange unødvendige møter.