Politiet ber om tips etter at en jente i barneskolealder skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i Åsane i Bergen tirsdag. Det skriver Bergens Tidende.

Jenten var på vei fra Breimyra skole til Hjortlandsvegen da overgrepet fant sted. Hun var på tidspunktet iført rosa bukse, stripete genser, rosa joggesko og blomstret skolesekk. Hendelsen skal ha skjedd mellom klokken 15.30 og 17.30.

Gjerningsmannen beskrives som en voksen mann med nordisk utseende. Han skal ha hatt med seg to hunder.

Tips kan formidles til Bergen Nord Politistasjon på telefon 55255500 i kontortiden (09-1530). Utenom kontortid benyttet tlf. 02800, skriver politiet i en pressemelding.

Elever og foreldre orienteres

Einar Skintveit, rektor ved Flaktveit skole, sier det er en elev fra hans skole som ble utsatt for overgrepet tirsdag.

For å skåne den aktuelle eleven, ønsker han ikke å si noe om alderen.

- Jeg kan ikke si så mye om det, men vi er selvfølgelig kjent med saken. Elever og foresatte vil få informasjon hjem fra oss som ranselpost i dag, sier Skintveit.

Flaktveit skole har 400 elever.

Skolen har - i samråd med politiet, involverte foresatte og kommunal ledelse - hele tiden vurdert hva de skulle gå ut med og når.

- Politiet har jobbet med saken siden tirsdag. Vi fant ut at vi ville kommentere saken idet politiet gikk ut med en etterlysning, sier rektoren.

- Vi har orientert og vil fortsette å orientere elever på skolen om hendelsen i dag.

Har fulgt elever hjem

Skintveit forteller at enkeltelever som har skullet gå alene hjem tidligere i dag, torsdag, er blitt fulgt hjem av ansatte ved skolen - hvis de ikke har kunnet slå følge med andre.

- Skoleledelsen har prøvd å sikre seg at ingen har gått alene hjem i dag.

For rektoren og skolen er fokuset nå å ta saken alvorlig, men samtidig prøve å ha en mest mulig vanlig hverdag.

- Vi må passe på hverandre og være sammen. Så lenge vi gjør det, skal det være trygt her på Flaktveit, sier Skintveit.

- Hva med elever som skal hjem senere i dag?

- Det vil være de eldre elevene. De vil få samme råd som andre har fått om å gå sammen. For de yngste som har gått til SFO (skolefritidsordning), er vi i dialog med foreldrene som har barn som skulle gått hjem, om at barna blir hentet eller går med andre.

- Hvordan jobber dere opp mot de foresatte til eleven?

- Vi har hatt tett dialog med dem siden dette skjedde, og de er orientert om informasjonsskrivet fra skolen og om at politeit ville gå ut med etterlysning.

Politiet er ikke til stede på skolen torsdag ettermiddag.

Elevene har fått med seg brev hjem i sekken i dag. Der står det at alle elevene på skolen har i dag fått følgende beskjed:

«En mann har gjort noe slemt med en av våre elever på skoleveien. Politiet jobber med saken, men har ikke funnet ham enda. Det jobbes hele tiden med saken, men inntil videre må vi passe på hverandre og ikke gå alene til og fra skolen. Alle bør i dag gå rett hjem. Vi voksne skal også passe ekstra på ite på viktige stedder.»

- Kan ikke vandre fritt

Tidligere representant ved FAU ved Flaktveit skole og Krf-politiker, Harald Myklebust, mener det er leit at en ikke kan gå trygt i nærmiljøet.

- Dette er jo ikke noe nytt, og det er ikke så lenge siden vi hadde en lignende hendelse ved en undergang. Jeg synes det er leit at vi ikke kan få vandre fritt i vårt eget lokalmiljø uten at vi hele tiden må ta hensyn til om at det kan være en overgriper bak neste tre eller busk. Man må ta selvfølgelig ta noen forholdsregler, men vi kan ikke gi rom for at det er fritt frem for overgripere.

- Hvordan reagerer folk på det som har skjedd?

- Jeg tror ikke miljøet her kan reagerer så mye mer. Vi kan jo ikke begynne å gå manngard for å finne mulige overgripere, da er vi kommet enda lenger ute å kjøre.