Bildet ble tatt på Venabygdsfjellet i Gudbrandsdalen i 22-tiden fredag kveld.

Jon Leirdal, som var på hyttetur med tre kamerater, var ute for å ta bilder av stjernehimmelen da han fikk se det som først så ut som et vanlig stjerneskudd nord på himmelen.

– Vi håpet å få tatt bilder av Melkeveien, for det var mørkt og stjerneklart. Det var tidlig, og vi hadde så vidt begynt å sette opp kameraene, sier Leirdal.

– Plutselig ser jeg at det lyser opp, og jeg sier til de andre at det er et stjerneskudd. Så eksploderte det, sier han.

– Kan sammenlignes med et lynnedslag

Han forteller at bildet er tatt med en lukkertid på noen minutter. Helt til høyre i bildet kan man se et tydelig lysglimt over en åskam.

– Det var som om noen fyrte av en kraftig blitz. Det var et kraftig lysglimt, og lysstyrken kan sammenlignes med et lynnedslag, sier Leirdal.

Han sier det er første gang han har sett at et stjerneskudd har lyst opp på denne måten.

– Jeg så på Facebook at noen hadde sett et lysglimt over Trondheim, og jeg regner med at det er snakk om det samme, sier han.

Leirdal beskriver fotograferingen som en lidenskapelig hobby, og Venabygdsfjellet ble valgt fordi det er lite bebyggelse og få andre lyskilder enn objektene på himmelen.

– Vi har lekt oss med kameraene i helga, selv om det dessverre ble dårligere vær på lørdag og søndag, sier han.

Slås i stykker

En meteor oppstår når et legeme fra verdensrommet trenger inn i jordatmosfæren, og sees som en lysstripe på himmelen.

En meteor som skaper vanlig et stjerneskudd har ifølge Store norske leksikon en masse som er mindre enn et gram, mens en større meteor kalles for en ildkule.

Ildkulen avsluttes med eksplosjon fordi meteoren slås i stykker av lufttrykket den bygger opp foran seg. Bruddstykker av meteoren, kalt meteoritter, kan da falle ned på bakken.