Denne amfibie-båten fra New Zealand kan bli det nyeste hjelpemiddelet til Redningsselskapet. Det skriver Redningsselskapet på sine egne nettsider.

I dag hadde den maritime avdelingen en demonstrasjon av vidunderet som kan redde både på land og i vann. Båten heter passende nok «Sealegs», og har tre kraftige hjul som kan felles ut og inn. Når båten er i vannet heves hjulene over vannkanten.

10 km/t på land

Båten har en topphastighet på rundt 38 knop og den har en 150 hester i motoren. På land er farten litt mer beskjeden, med 10 kilometer i timen.

Rogaland marine har solgt sju eksemplarer foreløpig.

- Redningsselskapet tror jeg kan ha nytte av en slik båt på enkelte steder, sier Rune Stangeland, daglig leder i Rogaland Marine til Redningsselskapet.

- Ikke noe leketøy

Webjørn Knudsen og Stein Storlien fra maritim avdeling i Redningsselskapet var imponert etter prøveturen ved Lysaker.

- Dette var overraskende positivt. Båten viser imponerende fremkommelighet og fart. Den er stabil på sjøen, og det er tydelig at dette er ikke noe leketøy, sier Knudsen. Han får støtte av kollega Storlien.

- Det er absolutt steder dette vil være en aktuell farkost. Den er både praktisk og morsom, sier Storlien.

Etter en luftig tur på sjøen i drøyt 35 knop kjøres båten på land. F.v Stein Storlien, Rune Stangeland og Webjørn Knudsen. Foto: Lars Kristian Larsen/redningsselskapet