I mai stemte landsmøtet i Frp for å gå imot en statsgaranti fro OL i Oslo. Landsmøtet var splittet, og vedtaket ble fattet med 115 nei-stemmer av totalt 219 stemmeberettigede, skriver Dagens Næringsliv.

Sandberg mener dette var en tabbe.

- Ved å synliggjøre vårt nei til OL ga vi fra oss alle kortene altfor tidlig. OL-debatten har mistet en viktig stemme. Nå sitter vi bare på sidelinjen og ser på, uten å ha mulighet til å forhandle, konstaterer Per Sandberg.

Han mener at det er utenkelig at partiets stortingsrepresentanter vil velge å trosse landsmøtets vedtak og at partiet dermed er låst i OL-saken. Sandberg tror dette vil gjøre det vanskelig for partiet å nå fram på andre politiske områder ved å forhandle med Høyre og ja-siden i OL-saken.

Tidligere ordfører og varaordfører for Frp i Oslo, Svenn Kristiansen, ber på sin side nettopp stortingsgruppen om å snu og ta til fornuft. Han varsler kamp om OL i partiet.

- Jeg vurderer nå om jeg vil starte et eget eldreopprør for å få OL til Oslo, sier Kristiansen.

Parlamentarisk leder i Frp, Harald Nesvik, avviser at det er aktuelt for stortingsgruppen eller partiets statsråder å trosse landsmøtevedtaket.