Kvinnen er utenlandsk, og hun ble meldt savnet av sitt lands myndigheter i slutten av forrige uke, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt. Politiet ba om å få komme om bord i frakteskipet for å undersøke om kvinnen var der, etter at de fikk en henvendelse fra en utenlandsk ambassade.

Kvinnen er i begynnelsen av 30-årene, og det var hennes pårørende som ba om undersøkelsene.

Kvinnen ble ikke funnet, men politiet besluttet å opprette en undersøkelsessak på bakgrunn av opplysninger fra skipets besetning.

Relasjon til en ansatt

På bakgrunn av avhør og kriminaltekniske undersøkelser, ba politiet Kripos om teknisk bistand. De gjorde tekniske funn som førte til at ett besetningsmedlem pågrepet og siktet for drap. Teknikere, politi og hunder leter fortsatt etter flere spor på båten.

Politiet fikk melding om at den savnede kunne ha gått om bord på skipet da det lå i havn i Amsterdam. Hun hadde en relasjon til en mann som er offiser på skipet, og ifølge Dagbladet hadde den siktede og kvinnen et nært forhold.

Politiet har avhørt 21 av skipets besetningsmedlemmer. Også politiet i Nederland etterforsker saken.

– Regelbrudd

Driftssjef Emmanuel Lykoverdis ved Anangel Maritime Services i Kallithea i Hellas sier til avisa Fremover at «regler har blitt brutt» fordi en person fikk komme om bord uten at det ble registrert noe sted. Han opplyser at kvinnen ble meldt savnet 3. oktober. Mannen som er siktet, jobbet på skipet, kommer fra Hellas og hadde jobbet i selskapet i fem måneder.

Det Hellas-registrerte frakteskipet Anangel Explorer kom fra Amsterdam. Skipet ligger nå i fjordområdet utenfor Narvik, hvor det må bli til politiet er ferdig med sine undersøkelser.