– Mitt første oppdrag ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Men jeg håper på å dra tilbake i felt, sa Michalsen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

På sitt første oppdrag for Leger Uten Grenser ble den norske legen smittet av ebola. Oppdraget var egentlig å bekjempe lassa-feber i Sierra Leone, men ebola-utbruddet kom stadig nærmere, og til slutt rammet det med full tyngde.

Mandag ble Michalsen erklært frisk etter to uker i totalt isolat på Oslo universitetssykehus.

– Jeg føler meg veldig heldig, og det føles egentlig ikke som om jeg har hatt ebola, sa Michalsen før hun kom med sterke skildringer av hvordan ofrene for sykdommen har det i Sierra Leone.

Hun beskrev hvordan det var å være tre måneder i Afrika uten at det internasjonale samfunnet engasjerte seg i hva som var i ferd med å utvikle seg til en epidemi. Helsearbeiderne følte seg hjelpeløse mens smittetallene økte for hver dag.

– I dag begynner det å bli handling og ikke bare ord og penger. Det er bra, men det er også på tide. Jeg skulle ønske vi kunne slått til for flere måneder siden. Da ville mange liv vært spart. Da ville kanskje barna i Sierra Leone begynt på skolen igjen over nyttår, sa Michalsen

Silje Michalens er friskmeldt og takker for god behandling i Norge. Foto: NTB scanpix