De to mennene, som begge er fra Steinkjer, ble skadd i arbeidsulykken. De er ansatt hos selskapet Linka AS som holder til i Inderøy.

- Den ene er hentet av et Sea King-helikopter, den andre sendes med ambulanse. Begge fraktes til Stavanger universitetssjukehus med alvorlige skader, sier operasjonsleder Karstein Tendenes ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet ved 12-tiden onsdag formiddag.

Falt fra ti meter

Operasjonsleder Tendenes opplyser at det ikke var strøm på høyspentlinjen.

- Det er en fallulykke hvor de to har falt fra vel ti meters høyde. Nå har vi frosset åstedet. Taktiske og tekniske etterforskere er på vei til stedet sammen med Arbeidstilsynet, sier Tendenes til avisen.

Stavanger universitetssjukehus melder onsdag formiddag at en 34 år gammel mann er lettere skadd. Den andre personen, en 49 år gammel mann, er alvorlig skadd. Tilstanden til begge beskrives som stabil.

- Har snakket med ansatt

Klokken 11.50 ankom Sea King-helikopteret Stavanger universitetssjukehus.

Knut Arne Aasan, daglig leder i Linka AS, er på sykehuset for å følge opp sine ansatte.

- De er ved bevissthet. Jeg har snakket med den ene og vært i kontakt med helsepersonell angående den andre, sier han.

Han opplyser at de har fått bruddskader.

- Hørte et smell

På stupet ved Årstadfjellet, like ved Egersund sentrum, står høyspentmastene. Gamle master skulle bort og nye var i ferd med å reises. Det skulle strekkes nye ledninger fra Egersund til Skåra.

Arbeiderne hadde holdt på i flere uker med jobben. Like før klokken 11 onsdag formiddag knakk en av de gamle mastene og de nye mastene ble tatt med i fallet. De to mennene som jobbet i mastene falt i bakken.

- Vi hørte et smell og løp ut. Da så vi hva som hadde skjedd og fikk ringt etter ambulanse. Etterpå løp jeg opp på fjellet. De ene av arbeiderne var ved bevissthet, den andre ikke, men jeg vet ikke hvor alvorlig skadet de er, sier nabo til trafokiosken i Lunden, Hugo Johansen.

Arbeiderne tilhører et firma som var innleid av Dalane energi for oppdraget.

Heiste ned redningsmann

Høyspentledningene ligger nå i ura under stupet. De er ikke strømførende. Det er Dalane energi som eier kiosken og som for tiden holder på med å oppdatere nettet. Et Sea King-helikipter ble rekvirert i tillegg til luftambulanse. Det er ingen landingsplasser i området, derfor ble redningsmann heist ned fra helikopteret.

Det var ved 10.50-tiden nødetatene fikk melding om at en høyspentledning hadde ramlet ned i forbindelse med vedlikeholdsarbeid.

Hva skjer nå?

Arbeiderne var i gang med å strekke nye høyspentledninger mellom Lunden og Skåra gjennom det som i Egersund er kjent som turområdet Vannbassengan. Nå ligger ledningene nede på Årstadfjellet. Det får konsekvenser.

- Vi må i gang med et aggregat for å sikre strømforsyningen. Vi eier et aggregat selv og har avtale om å leie av Aggreko hvis vi trenger flere, sier Gunnar Storm Nielsen i Dalane energi.

Han vet ikke hva slags konsekvenser hendelsen får for framdriften i prosjektet. I Dalane energi er de først og fremst opptatt av at det går bra med de to arbeiderne som ble skadet.

- Nå har politiet sperret av området og først skal de og arbeidstilsynet gjøre deres jobb før vi slipper til. Hendelsen vil uansett føre til en utsettelse, men hvor lenge den blir, tør jeg ikke si nå, sier Storm Nilsen.