Har kjæresten din grodd bart? Ser du et ansikt fullt av hår når du glaner inn i speilet om morgenen? Er du ekstra bartefin fordi det er november? Da vil vi gjerne ha bilde av deg eller mennene i ditt liv, som for tiden strener rundt med et mer eller mindre vellykket forsøk på ansiktspryd.

SE DE INNSENDTE BILDENE: TRØNDERNE LAR DET GRO

Send bilde til webred@adresseavisen.no eller tagg ditt bilde på Instagram med #adressamovember.

Oppsto i Australia

Movember er en internasjonal bevegelse som startet i Australia i 2003. Det hele oppsto som en utfordring blant 30 venner over noen øl.

Bartegroingen til de originale 30 movemberbrødrene genererte mye oppmerksomhet, så året etter bestemte de seg for å gjøre det til en årlig tradisjon. I tillegg ville de bruke oppmerksomheten til å samle inn penger til forskning og rette oppmerksomheten mot prostatakreft. Siden den gang har mer enn 4 millioner menn verden rundt grodd en registrert bart i Movember og samlet inn penger til kreftforskning.

LES OG SE VIDEO: Nå skal brannmennene i Trondheim få seg en movember-bart

Penger til Kreftforeningen

Den norske Kreftforeningen er Movember-aksjonens faglige samarbeidsparter i Norge. 70 prosent av overskuddet som samles inn i Norge går til norske forskningsprosjekter for prostatakreft. De resterende 30 prosent går til Global Action Plan som gir støtte til gode forskningsprosjekter i hele verden.

På sine nettsider opplyser Kreftforeningen at midlene fra årets Movember skal gå til forskning på nye biomarkører for prostatakreft som kan skille aggressiv prostatakreft fra prostatakreft som menn kan leve med. Ved å identifisere hvem som har hvilken kreftform, kan alle som ikke har den aggressive formen slippe å gå gjennom unødvendig behandling og de bivirkningene det medfører.

SJEKK VÅRT BARTEKART: Finn din bart til movember

Bartereglene

Vi på adressa.no er ikke så opptatt av hvordan du anlegger ditt ansiktshår, vi ønsker oss bilder uansett. Bart, skjegg, fake eller ekte, send det inn.

Skal du imidlertid følge den offisielle oppgaven fra den offisielle bevegelsen, finnes det regler for dem som vil være en ekte «mo bro». Det første man må gjøre, er å registrere seg på bevegelsens offisielle hjemmesider.

Så starter du glattbarbert den 1. november og lar barten gro hele måneden.

Juks er ikke tillatt - her skal det være snakk om bart og bare bart. Ikke helskjegg, ikke kinnskjegg og ingen falske barter. Kun bart.

Barten skal brukes som en inngangsport til å prate om prostatakreft, og en «mo bro» skal alltid oppføre seg som en gentleman, ifølge hjemmesidene.

SJEKK FORÅRETS BARTEGALLERI: Hårfine fjes

Vi vil gjerne ha bilde av din bart, eller barten til noen rundt deg. Send det til oss på webred@adresseavisen.no eller tagg ditt bilde på Instagram med #adressamovember