Over 4800 rånere skal kjøre mellom Oslo og Nordkapp sommeren 2015, skriver avisa Nordlys. Ideen kommer fra bilfilmen «Børning», som hadde premiere i sommer.

Kolonnekjøring fra sør til nord

- Vi skal kjøre i kolonne hele veien, med totalt syv stopp, der folk kan hive seg på turen, sier Christian Martinsen, en av hovedarrangørene, til Nordlys. De har opprettet et Facebook-arrangement der 4800 personer så langt har meldt seg på.

Stoppene før Nordkapp blir Lillehammer, Dovre, Trondheim, Mo i Rana, Bognes og Alta.

De understreker at dette ikke skal være et kappløp, men mener dette kommer til å bli et «kontrollert kaos». Arrangørene sier at de vil følge lover og regler, og ønsker også et samarbeid med Trygg Trafikk og politiet.

- Trafikkregler som gjelder

Folk fra bilmiljøet i Levanger og Verdal var blant dem som stilte som statister i filmen «Børning» med blant andre Jenny Skavlan, Anders Baasmo Christiansen og Sven Nordin i rollene.

Lensmann Anne Ulvin og politiet i Levanger ønsket ikke å la rånere fra Innherred stille ut bilene sine i Levanger sentrum før premieren på «Børning» i sommer.

Lensmannen sier at de må ta stilling til den planlagte kolonnekjøringen når de vet mer.

- Jeg har ikke hørt om planene tidligere, men hvis dette skal gjennomføres og er noe som berører politiet, må vi ta stilling til det som alle andre arrangement. Som ved alt annet, er det trafikkregler som gjelder, sier Ulvin til adressa.no.

ADRESSA PLUSS: - Alle er jo rånere, sier Jenny Skavlan

Følg adressa.no på Instagram