Dovrefjell hotell har fått store skader etter brannen som startet lørdag ettermiddag. Hotellet gjenåpnet i fjor etter at lokale eiere kjøpte det av Norlandia.

- Fantastiske sambygdinger

På Dovrefjell hotells Facebook-side skriver eierne i dag:

«Det er med tungt hjerte vi i dag står midt i vårt største mareritt. Takker både brannvesen å våre fantastiske sambygdinger som stiller opp å gjorde alt de kunne for oss i går ord er for fattige, Tusen Takk. Takk for all omtanke».

Gjenåpnet svømmebassenget

Dagens eiere av hotellet er Ove Thoresen, Espen Thoresen, Connie Alexandra Hageløkken, Stina Aspehol, og Hans Jakob Aspehol og de åpnet hotellet i mai 2013. De nye eierne har lagt ned en stor innsats med å revitalisere hotellet, og tidligerere i år gjenåpnet de hotellets svømmebasseng som hadde stått tomt i flere år.

– Vi har pusset opp garderobene, og skiftet ut anlegget på bassenget, fortalte styrer Connie Alexandra Hageløkken til lokalavisen Vigga da bassenget gjenåpnet i april.

Resepsjonen og peisestua skal være nedbrent, mens sidefløyene med basseng, pub, konferansesaler og kjøkken skal ha fått røykskader, ifølge NRK Hedmark og Oppland.