Det har vært mye skriverier om gate 19 på Gardermoen de siste dagene.

Årsaken til det er Facebook-gruppa «For Oss Som Hater Gate 19». Der ventilerer over 2500 personer sin frustrasjon over gate 19, som sørger for ti minutter ekstra gange til sikkerhetskontrollen.

Nå har også tidligere Trondheims-ordfører Anne Kathrine Slungård kastet med seg i gate-debatten, men hun velger å se gatens beliggenhet fra den lyse siden.

- Setter stadig nye rekorder

«Vi får se lyst på gate 19; den holder oss i form! Jeg setter stadig nye personlige rekorder i 1000 m fri teknikk (runding av træge nordlendinger og sneiing av pensjonister med bagasjetralle på strekningen :-), skriver Slungård på Facebook-gruppa.

- Livet er for kort til å tilbringe på flyplasser, så jeg pleier å løpe når jeg havner på gate 19, sier Slungård til adressa.no med latter i stemmen.

Går glipp av to flytog

Hun sier at Facebook-innlegget ble skrevet med en solid dose humor. Selv om hun setter pris på bonustrimmen, så er heller ikke hun overbegeistret for gate 19.

- Denne uka har jeg flydd mellom Oslo og Trondheim annenhver dag. I dag slapp jeg unna gate 19 på vei nordover, men jeg er spent på hjemturen, sier Slungård.

- Hvis jeg ender opp på gate 19 går jeg garantert glipp av to flytog, legger Slungård til.

Skuldertrim

Slungård er småbarnsmor og venter nå sitt fjerde barn. Hun sier at det kan by på utfordringer å reise med de yngste via denne gaten, som hun betegner som unik.

- Jeg skjønner at det er et langt stykke å gå for dem som er dårlig til beins. Det er også langt for oss som har små barn. Jeg har aldri vært på en flyplass som ikke har rullebånd når det er så langt å gå, sier Slungård, som også ser et lyspunkt med å reise via gate 19 med smårollingene.

- Vi blir i hvert fall flinke til å bære barna på skuldrene, humrer Slungård.

Vil ha flere bagasjetraller

Men selv med ulempene gate 19 medfører, vil hun ikke endre på noe med gaten.

- Nei, aldeles ikke. Gate 19 er Avinors bidrag til folkehelsa, flirer Slungård.

Men hun ser et forbedringspotensial ved gaten.

- Jeg skulle ønske at det hadde vært flere bagasjetraller. Det hadde vært fint, sier Slungård.

Dette innlegget la Anne Kathrine ut på Facebook-gruppa «For Oss Som Hater Gate 19» i dag. Foto: skjermdump