Fire pakker, tilsynelatende fra Trondheim, har fått sin foreløpige endestasjon på Postens godssenter i Oslo. Dét slår ikke Julegavedetektivene seg til ro med.

- De skal jo under et juletre, men nå trenger vi hjelp til å finne ut hvem mottakerne skal være, sier Åse Marie Lerfald, Postens julegavedetektiv i Oslo.

Hun jobber i desember på heltid for å få julepakker som enten er dårlig merket eller har mistet merkelappene sine, frem til riktig mottaker før jul. Nå sitter hun med bakkene som er avbildet i artikkelen og håper inderlig noen kan hjelpe henne med hvor de skal, slik at Posten får levert dem før julekvelden.

Er dette deg?

Pakkene er merket slik:

Pakke 1: «Til Kjersti m/familie fra Trondheimsnissene»

Pakke 2: «Til Mari m/familie fra Trondheimsnissene»

Pakke 3: «Til Janke fra Birgit»

Pakke 4: «Til Bente fra Birgit

- I to av pakkene kan det virke som det er konfekt. De er ca 20 ganger 18 cm stor. De to andre er myke og ca 30 ganger 20 cm stor. De var pakket inn i gråpapir, men lappen manglet. Enten så har avsender glemt å sette på lapp, eller så kan den ha blitt revet av underveis, sier Lerfald.

Fra oldefar Peder

I tillegg til disse fire pakkene, etterlyser hun sender eller mottaker av en pakke hun syns det er ekstra synd om ikke når frem til jul:

På den pakken står det: «Til Björn Suge fra oldefar Peder».

- Vi har søkt og funnet flere med Suge-etternavnet, men ingen kjenner til en Björn Suge. Det er verst med pakker fra besteforeldre og oldeforeldre: De skal ganske enkelt ligge under juletreet og det er sårt for oss om vi ikke får dem frem, sier julegavedetektiv Lerfald.

Kjenner du igjen noen av disse pakkene, kan du ringe Posten mellomklokken 08.00 og 16.00 hverdager på telefon nummer 23149090 eller sende e-post til julegaveservice@posten.no.

Ca 300 pakker må spores før jul

I desember måned har Posten fulltidsansatte  som skal få dårlig merkede pakker frem til riktig mottaker. Om lag 300 pakker og brevpost spores i løpet av julemåneden.

- Det er nesten 100 prosent oppklaring på pakker, men brevpost er vanskeligere. Vi gjør det vi kan for å få alle pakker frem til jul, men vi kan ikke garantere noe, sier Lerfald.

Pakker som er ute i siste liten nå før julekvelden, anbefales sendt med ekspresspakker.

Oldefar Peder har sendt denne til Björn Suge, men Posten finner ikke ut hvem Björn er og trenger hjelp. Foto: Foto: Posten
Åse Marie Lerfald, Posten julegavedetektiv i Oslo.
Disse pakkene savner sine nye eiere. Vet du hvem som skal ha dem? Ta kontakt med Posten. Foto: Foto: Posten