Den døde ble funnet klokken 2.15 og er foreløpig ikke identifisert, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding. Det er funn politiet har gjort på stedet som gjør at dødsfallet blir etterforsket som et drap.

Politiet har innledet full taktisk og teknisk etterforskning, heter det i pressemeldingen. Ved 8-tiden mandag morgen pakket krimteknikerne, som hadde jobbet natten igjennom med å undersøke åstedet, sammen utstyret sitt og fjernet sperringene ved leilighetshuset i åssiden nedenfor Ekebergsletta.

Legger lokk på saken

Politiet er svært tilbakeholdent med opplysninger i de tidlige fasene av etterforskningen og vil ikke gi opplysninger om verken avdøde eller den antatte gjerningsmannen.

– Vi går ikke ut med noen ytterligere detaljer nå av hensyn til den videre etterforskningen, sier vaktleder Øyvind Torgersen på krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Det vil bli gitt informasjon om det antatte drapet på en pressekonferanse senere mandag, men det var tidlig mandag morgen usikkert når det ville skje.

Nabo hørte bråk

Hvis politiets mistanke viser seg å stemme, og dødsfallet på Ekeberg er et drap, vil avdøde i så fall være det 27. drapsofferet i Norge så langt i år.

– Jeg hørte masse bråk utenfor inngangsdøren natt til lørdag eller natt til fredag, jeg er ikke helt sikker hvilken natt det var. Det var en eller to personer utenfor som ropte etter noen som var inne, sier en nabo som bor i nærheten av åstedet i Ekebergskrenten til VG.

Hun har hørt en del bråk fra huset tidligere, som er delt opp i fire leiligheter.

Saken ble i løpet av morgentimene overført til voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.