De siste dagene har det vært mye oppmerksomhet rundt gate 19 på Oslo lufthavn Gardermoen. Det er spesielt Facebook-gruppa «For Oss som Hater Gate 19» som har bidratt til stort engasjement. Gruppa som ble opprettet som en spøk har nå fått over 3700 medlemmer.

- Vil bli brukt mindre

Engasjementet kan bli tatt til nye høyder etter at det ble kjent at gate 19 kan bli en permanent løsning.

Vakthavende direktør Knut Holen ved Oslo lufthavn Gardermoen sier at det kan bli en realitet til VG.

Han forteller at gate 19 var tenkt som en midlertidig løsning til den nye terminalen skal stå ferdig i 2017. Nå kan den bli permanent.

- Ja, det tror jeg, men den kommer til å bli brukt langt mindre enn den gjør i dag etter 2017, sier han til VG.

- Vi ser at det er langt å gå på en ellers så kompakt flyplass som Gardermoen. Alternativet til denne løsningen hadde vært buss ut til fjernparkerte flyene. Det tror vi hadde vært en dårligere løsning enn slik det er nå, sier han.

For flypassasjerer som må bruke gate 19 må man regne med 10 minutter ekstra fra sikkerhetskontrollen.

SE GRAFIKK: Slik er den forhatte turen til gate 19

Får besøke kontrolltårnet

Ifølge Nordlys er det nordlendinger og vestlendinger som blir «straffet» mest med de lange gåturene ut til den midlertidige gaten.

19. desember ble det kjent at Facebook-gruppens initiativtaker, Vibeke Hay Wold, er invitert til et besøk i kontrolltårnet. Her vil hun få anledning til å hilse på flygelederne og de som jobber med flyparkering.

Holen håper den ivrige flypassasjeren kan komme med gode innspill.

– Det stemmer at jeg er invitert til kontrolltårnet på Gardermoen og det blir kjempegøy! Også har jeg litt planer på gang, men det får vi ta senere, sier Vibeke Hay Wold til VG.